RAW AIR 2022 med fokus på likestilling

Hoppsesongen blir veldig spesiell med både skiflygings-VM i Vikersund og vinter-OL i Beijing. I tillegg bygges bakken i Granåsen om.

Dermed blir det en litt annerledes utgave av RAW AIR vinteren 2022 enn vanlig.

 

- Norge har gjennom å inkludere kvinner i RAW AIR løftet og støttet kvinnedelen av internasjonal skihopping. Flere renn for kvinner i samme bakke som mennene hopper i gir økte muligheter for kvinnene og bidrar til å løfte skihopping som produkt. En mikskonkurranse vil også skape økt interesse for sporten, sier Ståle Villumstad.

 

Han er prosjektleder for RAW AIR. Kommende sesong blir RAW AIR annerledes som følge av at bakken i Trondheim bygges om til ski-VM i 2025 og at kalenderen må tilpasses skiflygings-VM i Vikersund og vinterlekene i Beijing. Denne uken ble det bestemt at man skal arrangere en mikskonkurranse i Holmenkollen.

 

- En forandring for sesongen er at vi skal arrangere en mikskonkuranse for å øke fokuset på likestilling, samtidig som vi også får en veldig god konkurranse for begge kjønn i en tradisjonsrik bakke som Holmenkollen. Poengene vil ikke telle i sammendraget i RAW AIR. Om mikskonkurranse blir fast på RAW AIR-programmet skal evalueres etter sesongen basert på erfaringene vi får i vinter, sier Villumstad.

 

I Holmenkollen gleder man seg til en kjønnsblandet konkurranse.

 

- Vi er veldig glade for å arrangere RAW AIR-finalen i Holmenkollen til vinteren og skal gjøre alt for å gi den et løft i vår nasjonalarena. Vi er spesielt glade over å kunne arrangere en mikskonkurranse, for dette ser vi som et stort løft for hoppsporten, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Stefan Marx. 

 

Program:

March 2nd: Kvalifisering Lillehammer

March 3rd: Renn Lillehammer

March 4th: Mixed team Holmenkollen (teller ikke i sammendrag)

March 5th: Kvalifisering og renn Holmenkollen

March 6th: Kvalifisering og renn Holmenkollen

nif-epi04, 04