RAW AIR 2021/22 kortere enn vanlig
Det blir ikke Raw Air i Vikersund i 2022. (Terje Bendiksby / NTB)

RAW AIR-turneringen blir litt annerledes kommende sesong. Vinter-OL, skiflygings-VM i Vikersund og ombygging av Granåsen gjør at programmet blir endret.

RAW AIR 2021/22 vil bestå av Lillehammer og Oslo. Det blir kvalik og én individuell konkurranse i Lillehammer, mens det i Holmenkollen blir kvalik og to individuelle hopprenn. Det blir fem strake og intense dager full av skihopping med start 2. mars og finale 6. mars.

 

På kalendermøtet i FIS i midten av april ble det bestemt at Lillehammer og Holmenkollen blir World Cup-arrangerer i RAW AIR, mens superfinalen i Vikersund utgår fordi man noen dager senere arrangerer skiflygings-VM.

 

2021/22-sesongen blir en unntakssesong for RAW AIR-turneringen, og det planlegges for fullt format med Granåsen og Vikersund allerede i 2022/23-sesongen.

 

- I Vikersund synes vi det er synd at ikke kvinner kan få delta i skiflyging i Vikersund allerede i 2022. At Vikersund også faller ut av Raw Air i 2022 er synd overraskende, siden Raw Air finalen i Vikersund har vært inne på forslaget til kalenderen siden september 2020. Uansett, vi skal gjøre alt for å lage et fantastisk VM i skiflyging som blir sesongens høydepunkt sammen med OL, sier generalsekretær LOC Vikersund Per Bergerud.

 

Slik ser kalenderen ut:

2. mars: Kvalifisering menn og kvinner i Lillehammer

3. mars: Individuelle renn menn og kvinner i Lillehammer

4. mars: Kvalifisering menn og kvinner i Holmenkollen

5. mars: Individuelle renn menn og kvinner i Holmenkollen

6. mars: Kvalifisering og individuelle renn menn og kvinner i Holmenkollen

 

Alle renn går i stor bakke.

NIF-EPI02, 02