Åpning av Raw Air

Det var jo ikke bare en vanlig kvalifisering.

I dag ble hopphistorie skrevet i Norges nasjonalanlegg: Andreas Wellinger ble den første lederen av Raw Air. Åpningsrennet gikk av stabelen i Holmenkollen 17:00 fredag kveld. Selv sa tyskeren som skrev seg inn i historiebøkene at han ikke hadde tenkt på kvalifiseringen som noe annet enn en vanlig kvalifisering, og kanskje var det nettopp det som ble nøkkelen til at han vant det første trofeet fra Hadeland Glassverk?

For mange ble presset for stort, og blant disse var Johann André Forfang som ble offer for dette da han slo av mange meter etter to kanon-treningshopp. Hoppsporten er full av stolte tradisjoner og historie, så når noe nytt kommer inn i sirkuset og utfordrer grenser er det lett å forstå at nervene vant i noen dueller. Det blir ikke bare ti intense dager for kroppene til utøverne, men det mentale kommer også til å få tynt seg.

Nervøse og spente arrangører tok i mot hele verdenseliten, et par tusen tilskuere og Sonny Alven sammen med HMK Garde som åpningsshow. Kollen-tåka glimret med sitt fravær og solen varmet, vinden valgte å spille på lag og det første rennet i turneringen gikk knirkefritt.

Inne i VIP-teltet på sletta satt noen av de store legendene i Norsk hopphistorie: Lars Grini, Bjørn Wirkola, Per Bergerud og den noe yngre Rune Velta. De diskuterte sine respektive karrierer, der de kan smykke seg med sammenlagt hoppuke, medaljer i VM og OL, verdensrekorder og seier i Kollen.

Kommer "Vinner av Raw Air" til å bli en like prestisjetung tittel i fremtiden?

NIF-EPI01, 01